22 september Zoetermeer - Twentse atletiekschool 2018

Twentse Atletiekschool
~ Some dream about goals…we make em ~
Ga naar de inhoud

22 september Zoetermeer

wedstrijden > outdoor 2018 > September
                                                                  
Brons voor Jory Davids op NK Meerkamp
                               
                                                                     
Jory Davids heeft afgelopen weekend uit Zoetermeer een bronzen  medaille meegenomen naar Enschede. In Zuid-Holland werden de nationale  kampioenschappen meerkamp voor CD Junioren gehouden.
                                                                                                 
De junior van AC Tion verbeterde op de zevenkamp zes persoonlijke  records en nam in zijn kielzog clubgenoot Mirek Harwig mee naar een 4e plaats. Zowel Davids als Harwig begonnen hun meerkamp uitstekend met een nieuw persoonlijk record. Davids liep een naar 10.31 sec (was 10.44 sec) en Harwig naar 10.50 sec (was 10.79 sec.)   Bij het verspringen deed nederlands kampioen op dit onderdeel Harwig goede zaken door 5.25 meter te springen tegen 4.99 meter voor Davids. Ook bij het derde onderdeel de eerste dag het speerwerpen hielden beiden elkaar goed in evenwicht. Davids wierp het verste met 31.21 meter tegen 29.43 voor Harwig. De tweede dag stond in het teken van de regen, wat het de gehele dag deed. Desondanks kwamen beiden goed uit de startblokken en liepen persoonlijke records. David liep zo hard dat ie het nederlands kampioen op deze afstand David Pronk het behoorlijk lastig maakte. Pronk noteerde12.06 sec tegen 12.14 sec voor Davids. Deze tijd betekende tevens een twentse record. Ook Harwig deed het uitstekende en verbeterde zijn persoonlijke record met meer dan 1 sec tot 12.90 sec. Bij het hoogspringen verbeterde Davids zijn pr van 1.50 meter naar 1.55 meter. In de stromende regen overbrugde Harwig 1.50 meter. Ook bij het kogelstoten kwamen beiden voor het eerst over de 11 meter. Davids 11.31 meter en Harwig 11.08 meter.
Davids deed op de afsluitende 1000 meter zelfs een gooi naar  het goud, maar hij kwam 9 punten tekort voor het zilver en 44 punten  voor het goud. Clubgenoot Mirek Harwig, die vierde werd in het algemeen  klassement, kon Davids helpen op de 1000 meter en dit resulteerde in  tijden van 3.03 voor Davids en 3.14 voor Harwig. De 4475 punten  betekenden een verbetering van het Twentse record, dat al sinds 1994 op  naam stond van Jasper Lohuis. Harwig kwam tot 4248 punten en was hiermee ook beter dan het twentse record.


Bij de meisjes D kwam Joan Hardon aan de start. Als D juniore 1e jaars ga je niet meteen voor de finale plekken maar gaat het vooral om om ervaring op te doen voor het jaar erop. Desondanks kwam Hardon tot een aantal zeer goede prestaties. Om de 60 meter horden werd een tijd gelopen van 10.58 sec. Bij het verspringen deed de nationaal kampioene D1 goede zaken door 4.51 meter te springen (tevens eerste bij MD1). Het kogelstoten leverde met 7,89 meter ook een persoonlijk record op. Het totaal van 2672 punten waren er 8 punten meer dan in Lisse dit jaar en dit betekende een 18e plaats in het eindklassement.

Bij de meisjes C kwam Idilay Kaymaz aan de start. Kaymaz beste prestatie kwam tot stand bij het hoogspringen waar ze 1.40 meter wist te overbruggen. In het eindklassement werd Kaymaz 32e ,

TRAININGSDATA

zondag 16 dec geen training ivm wedstrijd dortmund
zondag 23 dec

Created with WebSite X5
De twentse atletiekschool
Voor iedereen tm B jeugd die wil meerkampen.
De trainingen zijn veelzijdig en vooral technisch. Basistechnieken en ritme zijn essentieel. De trainingen vinden plaats op zondagen om 13:00 uur
Twentse Atletiekschool
Contact
Voor contact klik hier
Terug naar de inhoud