28 oktober Enschede - Twentse atletiekschool 2018

Twentse Atletiekschool
~ Some dream about goals…we make em ~
Ga naar de inhoud

28 oktober Enschede

wedstrijden > Oktober
Twents record Jory Davids, clubrecord voor Jermaine Kleine en Ruby Jansen

Ondanks dat de opkomst naar de Diekmanhal laag was(212 deelnemers) kwamen er uitstekende prestaties op de borden.
Jory Davids van de organiserende vereniging AC Tion liep op zijn gymschoenen naar een nieuw Twents record op de 60 meter horden jongens D. Waar Davids vorig indoorseizoen een tijd liet klokken van 10.06 sec op deze afstand kwam er nu een tijd van 9.14 sec op de chrono te staan. Deze tijd bleek niet alleen goed om een olympier uit de diekmanrecords te laten verdwijnen ook is deze tijd goed voor plek 6 op de allertijdenlijst in Nederland. Meerkamper Pieter Braun liep 12 jaar geleden in het diekman naar een tijd van 9.44 sec. Ook was Davids erg snel op de 60 meter. Davids kwam tot een persoonlijk record van 8.09 sec (was 8.52 sec) en deze tijd was slechts 0.05 sec langzemer dan het clubrecord van James Keuben.
Jermaine Kleine van Sisu zette deze zomer ook grote stappen. Kleine won de 60 meter horden bij de jongens C overtuigend en zijn tijd van 9.16 sec was goed voor een nieuw clubrecord. Ruby Jansen van MPM verbeterde het clubrecord kogelstoten bij de meisjes Pup A en liet een winnende worp opmeten van 9.76 meter.
Ook vielen er vele persoonlijke record te noteren.
Julian Wilting wist meer dan een halve seconde van zijn persoonlijke record af te halen bij de jongens D 60 meter horden. Wilting kwam tot een tijd van 10.23 sec. Ook bij het kogelstoten kwam Wilting verder dan ooit met een worp van 9.65 meter. Winaar bij de junioren D op het onderdeel kogelstoten was Mirek Harwig met een afstand van 10.98 meter. Harwig deed nog een poging het twentse record hoogspringen (`1.61) te evenaren maar had niet genoeg pogingen over op deze hoogte
Marleen Baas begon het indoorseizoen nog nooit zo snel. Met een tijd van 8.31 sec op de 70 meter was ze 0.07 sec sneller dan vorig jaar. Ook won Baas het kogelstoten met een worp van 12.24 meter bij de meisjes C.
Jonas Phijffers van Atletics won de 60 meter in een tijd van 7.84 sec.
Sherryl Achterberg kwam tot 8.77 sec op de 60 meter en sprong een persoonlijk record hoog met 1.30 meter
TRAININGSDATA

zondag 16 dec geen training ivm wedstrijd dortmund
zondag 23 dec

Created with WebSite X5
De twentse atletiekschool
Voor iedereen tm B jeugd die wil meerkampen.
De trainingen zijn veelzijdig en vooral technisch. Basistechnieken en ritme zijn essentieel. De trainingen vinden plaats op zondagen om 13:00 uur
Twentse Atletiekschool
Contact
Voor contact klik hier
Terug naar de inhoud