9 juni NK Meerkamp Apeldoorn 2014 - Twentse atletiekschool

Ga naar de inhoud

9 juni NK Meerkamp Apeldoorn 2014

Wedstrijden > Winter 2015-2016 > Zomer 2014 > Uitslagen Juni 2014

NK Meerkamp junioren AB te Apeldoorn

Tweede dag, Carlijn ter Laak up and down

Dat de zevenkamp erg moeilijk is bleek weer eens. Carlijn opende de tweede dag met een sprong van 5,42 meter (verste sprong buiten dit jaar). Het was een sprong met mogelijkheden want over 1 maand begint het NK voor junioren B en daar is het hele jaar op afgestemd.

De regen zorgde voor de nodige onderbreking op de meerkamp. Carlijn had moeite bij het speerwerpen, op het score bord kwam drie keer een worp van 24 meter te staan met als verste een afstand van 24,95 meter. Met deze afstand bleef Carlijn toch onder haar mogelijkheden.
De afsluitende 800 meter werd gelopen in 2,35 min hetgeen weer een persoonlijk record was in de meerkamp met meer dan 10 sec.
Samengevat: 5 persoonlijke records in de meerkamp en het hoog en speerwerpen wat onder de mogelijkheden bleef.

Eindresultaat een mooie 10e plaats met 4409 punten (vorig jaar 4151)

----------------------------------------------------------


Carlijn ter Laak draait eerste goede dag, Tobias Baks valt uit


Bij de eerste dag van de Nederlandse Kampioenschappen meerkamp heeft Carlijn ter Laak van AC Tion goede zaken verricht. De Nederlands kampioene verspringen indoor verbeterde zich op drie onderdelen (van de vier) op de eerste dag ten opzichte van haar beste meerkamp van vorig jaar.

Een uitstekende 100 meter horden in 15,14 sec was goed voor de motivatie omdat dit het onderdeel was waar van tevoren tegenop was gezien. Het hoogspringen ging moeilijk met een beste poging van 1,40 meter. Met de drie kilogram wegende kogel kwam Carlijn nog nooit zover. In de eerste worp kwam ze tot 10,35 meter.

Op de 200 meter kwam Carlijn in baan 2 terecht met voor zich Nele van de Broek van sprint Breda. De taktiek was snel in te lopen op van de Broek maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. De eerste 100 meter ging te langzaam (13,7) en met een tweede 100 meter van 11,9 sec vliegend kon de achterstand op de goed lopende van de Broek niet meer worden ingelopen. Tijden:25,60 sec voor Carlijn en 25,10 sec voor Nele.

Na de eerste dag bezet Carlijn keurig plaats 8 in het algemeen klassement met 154 punten voorsprong op haar beste puntentotaal van vorig jaar.
Maandag staat het verspringen, het speerwerpen en de 800 meter op het programma. Naar verwachting zal hier ook de nodige punten winst geboekt kunnen worden.
Direct na de 200 meter werd er doorgereden naar het  FBK  stadion waar Ashton Eaton haar welkom heette en haar feliciteerde met haar goed verlopen eerste dag van de meerkamp.

Tobias Bakx van AC Tion zag grote favoriet van de meerkamp, Rik Taam wegvallen na een tweede valse starts. Bakx opende de tienkamp  met een tijd van 11,54 sec op de 100 meter. Bij het inspringen van het verspringen ging het echter mis. De afzet werd iets te ver naar voren geplaatst waardoor het  Tobias weer in de rug schoot en hij de meerkamp helaas niet kon voltooien.

Terug naar de inhoud