Jaaroverzicht 2014 - Twentse atletiekschool

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Jaaroverzicht 2014

Wedstrijden > Overig
Jaaroverzicht Twentse jeugd atleten 2014
8 Twentse jeugd Medailles tijdens NK's

(Een selektie van twentse atleten die bij de eerste 20 staan op de Nederlandse ranglijst)
Januari begon goed. Tijdens de NK voor CD junioren werden er drie medailles behaald. Marijke Esselink van Archeus Winterswijk haalde een gouden plak op de 60 meter horden in een mooie tijd van 9,22 sec. Een zilveren medaille was weggelegd voor Pleun Grevers die een hoogte overbrugde van 1,55 meter, een hoogte die die zomer niet meer werd behaald. Bij het kogelstoten was het D junior Jemima Huijer van ASV Eibergen die tot een afand kwam van 10,42 meter en het brons mee naar huis kon nemen.
In februari schreef Carlijn ter Laak van AC Tion geschiendenis door Nederlands kampioen verspringen te worden. In de laatste ronde wist ze de leiding over te nemen met een sprong van 5,67 meter. In het outdoorseizoen kampte Ter Laak vlak voor de NK met een voetprobleem die haar weerhield voor prolongatie van de titel. Ze werd 4e en behaalde tevens een plek bij de eerste 8 op de 100 en 200 meter. Laat in het seizoen werd nog 5,63 meter gesprongen.

Tobias Bakx en Jorieke Korenromp haalden brons  bij de NK AB Junioren in Amsterdam. Bakx overbrugde een hoogte van 1,93 meter bij het hoogspringen en Korenromp liep een tijd van 57,07 sec op de 400 meter. 
Bij de junioren C was het Wilbert Dennekamp van AV Rijssen die verrassend het brons wegkaapte bij het speerwerpen met een prachtig persoonlijk record van 50,52 meter. Bij de meisjes C was het wederom Marijke Esselink die het goud ophaalde bij de 80 meter horden met een tijd van 12,00 sec. Na een uitstekende reeks van 4600 punten (3x) op de meerkamp kon Esselink die verwachtingen niet waarmaken tijdens de NK en werd hier 4e.

Ruben Smink van MPM werd talent van Borne gekroond door de gemeente. Onder meer door zijn voortreffelijke kogelslinger (44,14 meter)en een vierde plaats op de NK, kogelstoot(14,28 meter) en discusworp(44,76 meter) van dit jaar bij de Jongens C
Sander Klaver van MPM werd 9e bij het kogelstoten dit jaar. Op de laatste wedstrijd dit zomerseizoen behaalde hij bijna de 13 meter bij de jongens B. 
Tobias Bakx van AC Tion werd in 2014 geplaagd door vervelende blessures. Vooral door rugproblemen zag hij zijn meerkamp mislukken. Desondanks wist hij een mooie hoogte van 1,95 meter te springen bij het hoogspringen. De 6,52 meter indoor verspringen was ook van een hoog gehalte. Laat in het seizoen werd er ook nog een uitstekende horden tijd genoteerd.
Lichelle Scholing en Marleen Klaver van MPM ontpopten zich als kogelslingeraarsters. Bij de NK werden ze 8e en 9e van Nederland.
Yvet Maathuis van Iphitos wierp een clubrecord met een speer met een afstand van een dikke 34 meter
Boris Bintanja werd 12e bij de NK met het speerwerpen. Dit jaar wierp hij iets over de 43 meter. De technische man van AVH maakte weer een mooie sprong naar voren dit jaar.
Er was niemand in Twente die zo vaak zijn persoonlijk record verbeterde dan Jerome Brunink van MPM. De teller van Brunink bleef staan op 28 persoonlijke records. Bij het hink stap sprong werd hij 8e van Nederland.
Ondanks wat lichamelijke ongemakken was Eva Nederhand van AC Tion dit seizoen goed in vorm met bijna 5 meter ver en een dikke 31 meter bij het speerwerpen bij de meisjes C.
Joina Smit van AC Tion was vooral erg goed indoor met een vierde plaats op de NK op de 60 meter horden in 9,72 sec. Het outdoorseizoen ging grotendeels verloren door problemen met de knie. Noelle Venneman van AC Tion had ook lange tijd knieproblemen dit seizoen, eind november werd er weer vergesprongen (bijna 5 meter) en een goede 60 meter horden tijd genoteerd.
Siem Sikkenga van MPM werd 9e op de NK op de 100 meter met 11,47 sec. Ontwikkeling op de sprint zette zich sterk door in december jl. liet hij 7,02 sec noteren op de 60 meter en schaart zich hiermee bij de beste drie junioren A van dit moment.
Sergio Ruiz Lopez van AC Tion werd prachtig 8e op het onderdeel hink stap sprong en noteerde  een afstand van 12,66 meter bij de NK.
Sophie den Ouden loopt dit jaar onder de 70 sec op de 400 meter horden. Met een tijd van 67,30 sec staat ze nu 15e op de nationale ranglijst.





 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu